Akt v reklamě – vznik, vývoj a problematika používání koncepce Sex Sells v beauty a fashion oborech - Filatava, Hanna; Krsek, Libor, 1979-; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat příčiny negativních reakcí společnosti na fenomén používaní aktu ve fashion a beauty reklamních kampaních, kde je akt součástí koncepce Sex Sells. První část bakalářské práce je proto věnovaná teorii aktu: vymezení pojmů, způsobům zobrazování aktu, jeho historii obecně i ve fashion a v beauty oborech. Druhá část je zaměřená na zjišťování problematiky používání koncepce Sex Sells a aktu v rámci daného konceptu v reklamě. Literární rešerše odhalila, že k hlavním problémům daného fenoménu patří jeho neetičnost: sexismus v podobě genderových rolí a objektivizaci osob, která vede k negativnímu body imagu. Třetí část se zabývá výzkumem reakcí společnosti a pomocí vztahové analýzy zjišťuje, s čím souvisí negativní reakce společnosti na daný fenomén. Za tímto účelem je proveden kvantitativní výzkum, který ukazuje souvislost negativních reakcí s pohlavím recipienta a s reklamním obsahem, respektive způsobem zobrazení sexuálního kontextu a úrovni sexualizace obsahu.
Vedoucí práce: Libor Krsek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses