Živnostenské podnikání : právní postavení a zvláštní právní regulace živnostenské činnosti v Kazachstánu a České republice. - Yefimchuk, Darya (2023)
Bakalářská práce se zabývá jednotlivými zvláštnostmi právních aspektů živnostenského podnikání působících na území každého ze států, zejména v České republice a Kazachstánu. Cílem bakalářské práce je pomocí srovnávací metody zjistit odlišnosti právní úpravy obou zemí a navrhnout, jak inovovat legislativu na základě inspirace jiného státu. Práce se zabývá výzkumem, jehož závěr ukáže, která ze zemí vytváří příznivější podmínky pro živnostenské podnikání z právního hlediska.