Živnostenské podnikání : právní postavení a zvláštní právní regulace živnostenské činnosti v Kazachstánu a České republice. - Yefimchuk, Darya; Štěpánek, Petr; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá jednotlivými zvláštnostmi právních aspektů živnostenského podnikání působících na území každého ze států, zejména v České republice a Kazachstánu. Cílem bakalářské práce je pomocí srovnávací metody zjistit odlišnosti právní úpravy obou zemí a navrhnout, jak inovovat legislativu na základě inspirace jiného státu. Práce se zabývá výzkumem, jehož závěr ukáže, která ze zemí vytváří příznivější podmínky pro živnostenské podnikání z právního hlediska.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses