Dopady pandemie Covid-19 na automobilový trh v ČR se zaměřením na společnost Porsche Česká republika s.r.o. - Štika, Martin (2023)
Bakalářská práce se zabývá dopady pandemie COVID-19 na automobilový trh v České republice se zaměřením na společnost Porsche Česká republika s.r.o. Cílem práce je odhalení dopadů pandemie a identifikace přijatých opatření společností. Zároveň tato práce zkoumá dopad na trh finančních služeb propojených s automobilovým trhem. Přínos práce spočívá v identifikaci dopadů a opatření, které mohou sloužit jako případný podklad pro analýzu opatření v případě opakování podobné krize v budoucnu. Metodologií této práce je finanční analýza společnosti Porsche Česká republika s.r.o. Práce je rozdělena do tří částí. Teoretická část vymezuje základní charakteristiky automobilového průmyslu, dodavatelského řetězce, role importéra, finančního trhu, použité metodologie a zkoumá chování firem a spotřebitelů v krizi. Praktická část je zaměřena na analýzu přijatých opatření a finanční analýzu vybrané společnosti, zabývá se vývojem prodeje jednotlivých značek a zkoumá změny na trhu finančních služeb. Závěrečná část je věnována finálnímu zhodnocení a komentáři.