Vliv storytellingu na rozhodování účastníků cestovního ruchu - Kraus, Tomáš; Kvítková, Zuzana; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Marketéři dnešní doby se potýkají s problémem, jak v množství informací a reklamních sděleních zaujmout potenciální zákazníky. Obsahový marketing a přesněji jeho forma zaměřující se na vyprávění příběhů, tedy storytelling je jednou z metod, která by v řešení tohoto problému mohla pomoci. V práci jsou obsaženy teoretická východiska, podle kterých má storytelling pozitivní vliv na chování spotřebitele. Cílem této práce je potvrzení těchto pozitivních vlivů na rozhodování účastníků cestovního ruchu, a to kvantitativním výzkumem založeném na metodě A/B testování. Pro účely výzkumu byl vytvořen koncept fiktivní destinace, která byla respondentům představena za pomoci dvou rozdílných sdělení. Výzkum potvrzuje pozitivní přínos storytellingu na schopnost zaujmout a udržet pozornost spotřebitelů. Pozitivní vliv z ekonomického hlediska však nepotvrdil.
Vedoucí práce: Zuzana Kvítková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses