Spokojenost zdravotních sester ve vybraném zdravotnickém zařízení - Sekyrková, Magdalena; Kandilaki, Daniela, 1985-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem práce byla identifikace faktorů pracovní spokojenosti, které zvyšují nebo snižují úroveň pracovní spokojenosti ve vybraném zdravotnickém zařízení. Výzkum byl zaměřen na šest faktorů pracovní spokojenosti, a to: Odměna, Autonomie, Pracovní nároky, Vnitřní řád, Profesní status a Interakce. K dosažení cíle byl aplikován přeložený standardizovaný dotazník IWS, který obsahuje část A a část B. Tyto dvě části byly doplněny o otázky týkající se demografických údajů. Vyhodnocením dotazníku a pomocí statistických metod bylo zjištěno, jaká je pracovní spokojenost a jaké faktory na ni nejvíce působí. Ve vybraném zdravotnickém zařízení se nejvíce podílí na pracovní spokojenosti faktor Profesní status a Interakce, zato nejméně přispívá ke spokojenosti Odměna. Celkový index pracovní spokojenost, tedy celková úroveň pracovní spokojenosti je nízká. To však může být impulsem pro management nemocnice, aby vytvořil strategii na podporu a zvýšení spokojenosti.
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses