Osobní branding fotografa - Hůlová, Eva (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou osobní značky fotografa. Cílem práce je sestavit byznys plán s důrazem na vytvoření osobní značky a návrh jejího řízení pro konkrétní fotografku vstupující na trh portrétní, párové a rodinné fotografie. Teoretický podklad představuje východiska pro sestavení byznys plánu na základě modelu lean canvas a také pro řízení osobní značky ve smyslu její hodnotové nabídky a navržení její identity dle Kapfererova prizmatu. Dílčí aspekty osobní značky řeší canvas pro osobní branding. Další část analyzuje metody, jak se osobní značka může odlišit a zviditelnit díky vizuální identitě a využití online nástrojů. Následně využívá kvalitativní výzkum v podobě hloubkového rozhovoru ohledně osobní značky a propagaci fotografů, kteří se na trhu již pohybují. Rovněž pomocí kvantitativního dotazníkového šetření mezi potenciálními zákazníky zjišťuje jejich preference a očekávání při volbě fotografa. Získané poznatky se stávají podkladem pro navržení byznys plánu, osobní značky a její identity, ale také budování značky s pomocí online nástrojů propagace.