Legalizace výnosů z trestné činnosti v českém právním řádu - Pieklo, Ondřej (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá legalizací výnosů z trestné činnosti v českém právním řádu. Klade si za cíl poskytnout rozbor problematiky této trestné činnosti, zejména dle § 216 odst. 2, potažmo § 217 trestního zákoníku, ale pozornost je věnována i jiným právním předpisům. V práci autor čtenáře stručně seznámí s historickým vývojem tohoto druhu kriminality a popíše jednotlivé fáze a metody páchání tohoto trestného činu v praxi. Dále se autor zabývá historickým vývojem právní úpravy daných norem na území ČR, a to až do současnosti. Na závěr se autor zabývá rozborem typových znaků tohoto trestného činu a to včetně analýzy judikatury, dále autor uvádí i přehled možnosti postihování tohoto trestného činu a to jak v případě fyzických, tak právnických osob.