Limitácie finančnej analýzy - Sieklik, Peter (2024)
Cieľom práce je identifikovať limitácie finančnej analýzy a jej vybraných nástrojov, ktorá je potrebná pre správne vedenie a odhalenie finančnej výkonnosti podniku. Čiastočným cieľom práce je na základe case study demonštrovať tieto limitácie a navrhnúť možné metódy ako im predchádzať. Práca je rozdelená na 3 základné časti a to je elementárna analýza, pomerové ukazovatele a koplexné ukazovatele. Každá z hlavných kapitol obsahuje teoretickú časť a následne na ňu znaväzujúcu časť praktickú. Práca sa opiera predovšetkým o aktuálne knižné zdroje a odborné články.