Predikce Gordonova modelu v závislosti na hodnotách požadované výnosové míry - Koníček, Jáchym (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vliv parametru požadované výnosové míry na predikční schopnost Gordonova modelu. Konkrétně je identifikováno, jaký vliv má požadovaná výnosová míra na kvalitu predikčního modelu a jaká hodnota tohoto parametru přináší nejlepší predikce. Práce dokazuje, že existuje hodnota požadované výnosové míry, která je odvozena od Capital Asset Pricing Modelu, a která rovněž vede k lepším predikcím ve srovnání s použitím klasického Capital Asset Pricing Modelu.