Divadlo a jeho role v české kulturní diplomacii - Kapustová, Anna (2023)
Diplomová práce se zabývá rolí divadla v české kulturní diplomacii. Hlavním cílem práce je zodpovědět výzkumnou otázku, zda je divadlo užívaným nástrojem pro šíření české kultury dále do světa. První kapitola se věnuje teoretickému vymezení kulturní diplomacie. Další části práce poté představují českou kulturní diplomacii a následně jsou analyzovány tři kulturní instituce věnující se mezinárodní spolupráci v oblasti divadla. Pro hlubší pochopení tématu byly kromě jiných užitých zdrojů v rámci práce vedeny i dva rozhovory s odborníky z divadelního odvětví.