Divadlo a jeho role v české kulturní diplomacii - Kapustová, Anna; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce se zabývá rolí divadla v české kulturní diplomacii. Hlavním cílem práce je zodpovědět výzkumnou otázku, zda je divadlo užívaným nástrojem pro šíření české kultury dále do světa. První kapitola se věnuje teoretickému vymezení kulturní diplomacie. Další části práce poté představují českou kulturní diplomacii a následně jsou analyzovány tři kulturní instituce věnující se mezinárodní spolupráci v oblasti divadla. Pro hlubší pochopení tématu byly kromě jiných užitých zdrojů v rámci práce vedeny i dva rozhovory s odborníky z divadelního odvětví.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses