Udržitelnost v módním průmyslu - Sommerová, Agáta (2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem udržitelnosti v módním průmyslu. Módní průmysl má značný negativní dopad na životní prostředí, který je třeba eliminovat, aby bylo dosaženo udržitelnější budoucnosti. Cílem bakalářské práce je proto poskytnout podrobnější pohled na udržitelnost v oblasti módního průmyslu a zhodnotit současnou situaci na území České republiky. Teoretická část se zabývá udržitelností a jak jí lze dosáhnout. Dále jsou zde zmíněny současné hlavní problémy vznikající v rámci světové produkce oděvů. V praktické části jsou analyzována data získaná dotazníkovým šetřením, jehož cílem bylo zjistit, jaké je povědomí a postoj českých spotřebitelů k udržitelnosti v módním průmyslu. V závěru jsou uvedena doporučení pro zlepšení současné situace.