Udržitelnost v módním průmyslu - Sommerová, Agáta; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem udržitelnosti v módním průmyslu. Módní průmysl má značný negativní dopad na životní prostředí, který je třeba eliminovat, aby bylo dosaženo udržitelnější budoucnosti. Cílem bakalářské práce je proto poskytnout podrobnější pohled na udržitelnost v oblasti módního průmyslu a zhodnotit současnou situaci na území České republiky. Teoretická část se zabývá udržitelností a jak jí lze dosáhnout. Dále jsou zde zmíněny současné hlavní problémy vznikající v rámci světové produkce oděvů. V praktické části jsou analyzována data získaná dotazníkovým šetřením, jehož cílem bylo zjistit, jaké je povědomí a postoj českých spotřebitelů k udržitelnosti v módním průmyslu. V závěru jsou uvedena doporučení pro zlepšení současné situace.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses