Percepce BTC/crypto jako investiční oblast ze strany veřejnosti - konzultace KB - Haloda, Petr; Jedlinský, Jakub; Abdallah, Kareem Issam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na zjištění percepce Čechů ohledně investování do kryptoměn. Cílem je tedy zjistit, jestli a z jakých důvodů Češi (ne)investují do kryptoměn. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první, teoretické, části jsou analyzovány různé výhody a nevýhody, které investice do kryptoměn obecně představuje, a které mohou mít pozitivní či negativní vliv na rozhodnutí (potencionálního) investora ohledně investování do kryptoměn. V druhé, praktické, části budou k naplnění cíle využity metoda dotazníkového šetření a metoda komparace. Zároveň bude čerpáno z informací poskytnutých v rámci rozhovoru s projektovým manažerem české kryptoměnové platformy. Druhá část nabídne celkovou analýzu investičního názoru české společnosti vůči kryptoměnám. V dotazníku budou začleněny některé, v první části uvedené, výhody a nevýhody pro zjištění, jak je vnímají Češi. Dále budou v dotazníku otázky z již existujících dotazníků, jejichž výsledky následně poslouží k porovnání s výsledky mého dotazníku a ke zjištění případné změny české percepce vůči investování do kryptoměn za dobu od posledního průzkumu. Do dotazníku jsem zároveň zahrnul i otázky neuvedené v existujících dotaznících, které jsou podle mého názoru jak aktuální na kryptoměnovém trhu, tak také ovlivňují názor ohledně investování do kryptoměn.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses