Využití IT ve finančním poradenství - Vávra, Michal; Vlčková, Jana; Abdallah, Kareem Issam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití moderních technologií ve finančním poradenství v ČR. Práce se zabývá analýzou stávajícího fungování finančního poradenství a regulací tohoto oboru. Dále se zaměřuje na finanční technologie (Fintech) a jejich možnou roli ve finančním poradenství. Pro porovnání náplně práce finančních poradců a technologických možností jsou představeny činnosti, které mohou být nahrazeny Fintech. V praktické části jsou prezentovány výsledky rozhovorů s řediteli vybraných finančních poradenství v ČR, které se zaměřují na stávající využití informačních technologií a očekávaný vývoj nových technologií ve finančním poradenství. Cílem práce je zjistit, zda by moderní technologie mohly převzít nebo doplnit práci finančních poradců. Závěry této práce je, že moderní technologie v rámci Fintech práci fyzických poradců nenahradí, nýbrž ji zefektivní a zrychlí.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses