Mandloňové stezky jako produkt cestovního ruchu - Pekárková, Klára (2023)
Bakalářská práce se zabývá mandloňovými stezkami jako produktem cestovního ruchu. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje základní charakteristiky cestovního ruchu a produktu cestovního ruchu. V této části jsou také popsány organizace, které jsou spojené s cestovním ruchem na jižní Moravě a společnost, která zde v souvislosti s těmito sady podniká. Praktická část se zabývá zhodnocením produktu cestovního ruchu na základě informací, které byly zjištěny provedeným hloubkovým rozhovorem a následně jsou tyto poznatky aplikovány pro zhodnocení mandloňových stezek. Je zde také popsána propagace této turistické destinace a pozitivní a negativní dopady na toto místo vlivem vysoké koncentrace turistů v krátkém časovém úseku. V praktické části jsou také obsažena možná řešení pro shledané nedostatky.