Právní regulace krátkodobých pronájmů v ČR a jejich dopad na cestovní ruch - Mimra, Jan; Votava, Tomáš; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této bakalářské práce zjistit, jak jsou krátkodobé pronájmy právně regulovány v České republice, zhodnotit dostatečnost právní úpravy s ohledem na dopad krátkodobých pronájmů na cestovní ruch a navrhnout možná řešení a doporučení pro budoucí praxi. První část práce se zabývá definováním termínů jako „sdílená ekonomika” a „sdílené ubytování“ a jsou uvedena specifika tohoto typu ekonomiky s důrazem na sdílené ubytování. V další části práce jsou analyzovány platné právní předpisy týkající se krátkodobých pronájmů. Hlavním předmětem je rozdíl mezi pronájmem a ubytovací službou s důrazem na povinnosti pronajímatelů a poskytovatelů ubytovacích služeb. Nakonec je zhodnocen dopad krátkodobých pronájmů na cestovní ruch ČR a podle aktuální právní úpravy a podle způsobů regulace ve vybraných evropských státech jsou představovány doporučení a možná řešení.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses