Profesionalizace rodinných firem - Pechová, Viktorie; Králová, Věra; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá rodinnými firmami, konkrétně problematikou nástupnického procesu formou profesionalizace. Cílem práce je prozkoumat faktory, které brání majitelům rodinných firem v České republice v profesionalizaci. Pro naplnění cíle práce byla zvolena metoda kvalitativního dvoufázového výzkumu, konkrétně tematická analýza. Výsledky analýzy identifikovaly čtyři témata – Stereotyp, Odstup, Vnímání profesionála, Obava z transparentnosti, která nejvíce limitují majitele v rozhodování o procesu nástupnictví formou profesionalizace. Jejich vzájemný vztah byl popsán na modelu vývoje přístupu majitele. Práce má praktický přínos pro manažery a majitele rodinných firem, kteří se zabývají otázkou nástupnictví.
Vedoucí práce: Věra Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses