Právní podmínky pro fotovoltaické elektrárny v ČR a Dánsku - Unger, Lukáš; Štěpánek, Petr; Yusupova, Regina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním právních podmínek pro výstavbu a provoz fotovoltaických elektráren na území České republiky a Dánského království. Zaměřuje se na problematiku právní sféry a možná úskalí, která se mohou při výstavbě fotovoltaické elektrárny vyskytnout. Poukazuje na možnosti a povinnosti, které z provozu fotovoltaické elektrárny plynou a vysvětluje podmínky, které jsou při výstavbě nutné dodržet. V neposlední řadě jsou zde zmíněny také finanční podpory, které může potenciální zájemce v dané zemi čerpat a za jakých podmínek jsou tyto finanční podpory vypláceny. Tyto dvě vybrané země jsou následně porovnávány v jednotlivých aspektech. Následně jsou v práci vyhodnoceny pozitivní faktory, které mohou v určitých případech sloužit i jako inspirace pro ostatní země. Z porovnání poté vyplývá, že Dánsko na tom není zas tak skvěle jak by se dalo očekávat, nicméně stále jsou na tom o poznání lépe než Česká republika a v určitých aspektech si na tom stojí mnohem lépe. Na druhou stranu, Česká republika udělala v posledních letech velký krok vpřed a daří se jí držet krok s ostatními Evropskými státy a podporovat tím tak výstavbu nových fotovoltaických elektráren.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses