Analýza potenciálu cestovního ruchu na území DMO Toulava - Havel, Ondřej (2023)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat a zhodnotit potenciál cestovního ruchu v turistické oblasti a stejnojmenné organizaci destinačního managementu Toulava. V teoretické části jsou definovány základní pojmy pro tuto práci jako je cestovní ruch nebo potenciál cestovního ruchu. Následují literární rešerše přístupů k hodnocení potenciálu cestovního ruchu jednotlivých českých i zahraničních autorů. V teoretické práce jsou pak použity metodiky pánů Vystoupila a kol. a pana Bíny na případu Toulavy a je stanovena úroveň potenciálu cestovního ruchu Toulavy.