Vývoj požadavků na informační systém v kontextu projektu jako dočasné organizace - Čejková, Hana; Králová, Věra; Přibyl, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se věnuje problematice vývoje požadavků u projektu vývoje finančního systému. Diplomová práce vychází z realizovaného projektu, který je teoreticky zarámován jako dočasná organizace. Cílem práce je průzkum vývoje/evoluce požadavků na informační systém v čase u vybraného projektu se zaměřením na vznik kvalitativních požadavků v rámci procesu elicitace. Pro výzkum byl zvolen kvalitativní přístup a byla využita obsahová analýza a analýza konstituce cesty (Path constitution analysis) poskytnuté projektové dokumentace. Bylo identifikováno 499 dílčích požadavků. Výsledky výzkumu ukazují na čtyři zjištění týkající se vývoje požadavků v čase. První představuje vývoj požadavků v kontextu Work breakdown structure nástroje. Druhý představuje vývoj požadavků jako rozhodnutí. Třetí představuje požadavky, ke kterým bylo nutné se vrátit. A poslední představuje vznik nových požadavků v rámci validace. Všechny čtyři zjištění identifikují potenciální nebezpečí pro vývoj informačního systému vzhledem k omezení času.
Vedoucí práce: Věra Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses