Návrh a implementace nástroje pro zlepšeni Continuous Delivery procesu pro deklarativní vývoj na platformě Salesforce - Dolotina, Elvira; Falada, Vladimír; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Ve světě digitální transformace a rostoucí závislosti na informačních technologiích se stále více prosazují nástroje typu low-code a no-code. Nástroje typu low-code vyžadují minimální vývoj, zatímco nástroje typu no-code eliminují vývoj úplně. Tyto nástroje umožňují rychlé a efektivní vytváření podnikových aplikací a softwarových řešení. Avšak i přes jejich mnohé výhody, proces Continuous Delivery v kontextu nasazení souborů vytvořených pomocí deklarativních nástrojů (low-code a no-code) na platformě Salesforce stále čelí určitým problémům. Hlavním cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat nástroj pro zlepšení procesu Continuous Delivery pro deklarativní vývoj na platformě Salesforce, a to se zaměřením na řešení identifikovaných problémů spojených s tímto procesem. K dosažení cíle této práce byly použity různé metody a přístupy. Pro analýzu současného stavu deklarativních nástrojů a způsoby jejich nasazení byla provedena rešerše. Pro navržení, implementaci a testování nástroje byla aplikována metodika pro menší softwarové projekty (MMSP). Pro hodnocení nástroje byla použita metodika sběru zpětné vazby zahrnující online setkání, prezentaci kódu a funkcionalit, diskusi a hodnocení, a to s cílem získat zpětnou vazbu a identifikovat přínosy a oblasti pro zlepšení. Výsledkem této diplomové práce je funkční nástroj, který zlepšuje proces Continuous Delivery pro deklarativní vývoj na platformě Salesforce.
Vedoucí práce: Vladimír Falada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses