Kombinace optimalizačních a simulačních metod a metod vícekriteriálního rozhodování při volbě zdrojů pro vytápění obytných domů - Novotná, Eva; Kuncová, Martina, 1974-; Fiala, Petr, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem této práce je vybrat vhodnou metodu pro nalezení ideálního zdroje sloužícího k vytápění a topidla, které zajišťuje přeměnu tohoto zdroje v teplo. V analýze jsou porovnávány řešení vzniklá na podkladu českých a německých cen. Práce obsahuje přehled systémů vytápění, topidel a jednotlivých zdrojů, a také rozsáhlou rešerši již publikovaných článků, na jejímž základě byl zvolen způsob řešené problému vytápění rodinného domu. Dále je v práci obsažen přehled metod, které jsou v následné analýze využity, a to metoda WSA, TOPSIS a PROMETHEE II. Cílem práce je tedy najít nejlepší zdroj vytápění, ale také poskytnout teoretickou základnu pro osoby rozhodující o volbě vytápění.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses