Volba dodavatele elektřiny/plynu pro činžovní dům s využitím metod operačního výzkumu - Slavíková, Silvie (2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou distribuce energií v konkrétním domě. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na seznámení čtenáře se situací na českém trhu s energiemi z pohledu domácnosti, dále popisuje vybrané modely a metody vícekriteriálního rozhodování a přináší základní informace z oblasti fotovoltaiky. V praktické části jsou využity metody WSA, TOPSIS a ELECTRE III pro volbu dodavatele elektrické energie a plynu pro činžovní dům v Praze. Jsou doporučeny reálné tarify od dodavatelů dostupné na trhu. Následuje analýza zaměřená na případné pořízení fotovoltaické elektrárny a rozbor nabídek tří různých firem.