Analýza vývoje délky pracovního poměru - Bielesz, Jáchym (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje délky pracovního poměru v Evropě na základě dat z výběrového šetření SHARE (Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe). Konkrétně se zabývá analýzou panelového datového souboru Job Episodes. Soubor poskytuje detailní informace o jednotlivých pracovních obdobích respondentů. Cílem práce je analyzovat tato data a následně vyvodit, jak často a po jak dlouhé době měnili pracovníci své zaměstnání v průběhu let. Výsledky této práce mohou přispět k lepšímu porozumění vztahu mezi délkou pracovního poměru a analyzovanými faktory.