Možnosti propojení modelů zásob a vybraných logistických metod řízení - Lorinc, Marián; Kuncová, Martina, 1974-; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cieľom tejto práce je navrhnúť efektívnu stratégiu pre podnik, ktorá minimalizuje náklady a zároveň je vhodná pre jeho špecifické potreby. Práca sa zaoberá analýzou reálnych dát o dopyte po vybraných položkách počas posledných štyroch rokov. Na základe tejto analýzy bola vytvorená predpokladaná hodnota dopytu na nasledujúci rok. Ďalej boli použité modely riadenia zásob na určenie výšky nákladov a bodu znovuobjednávky. Pre produkty s variabilným a kolísavým dopytom bol využitý stochastický model so spojitým dopytom, naopak pre položky so stabilným dopytom bol použitý model EOQ. Práca tiež zahŕňa voľbu vhodnej logistickej metódy riadenia. V kontexte skúmaného podniku je odporúčaná metóda Kanban, avšak pre konkrétne položky boli navrhnuté aj iné metódy. Na základe týchto analýz práca ponúka odporúčania pre implementáciu týchto modelov a metód v podnikovej praxi.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses