Modelová aplikace v jazyce Java se spojením na SQL databázi - Bíbr, Filip Kristián (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na propojení modelové Java aplikace s SQL databází. Tato práce ukáže, jak se může Java aplikace vzdáleně připojit na Microsoft databázi a pracovat s daty z této databáze. Dále jsou v práci prezentovány základními pojmy spojené s programovacím jazykem Java a s relačními databázemi.