Doporučené postupy datové migrace - Slezák, Marek (2023)
Migrace dat bývá řešena v rámci IT projektů. Stinnou stránkou těchto projektů je skutečnost, že se je ne vždy podaří dokončit v souladu s plánem, který si firma stanoví. Jendou z možností, jak zvýšit šanci na úspěšné dokončení migračních projektů, je sestavit vhodnou migrační strategii a dodržovat doporučené postupy. Cílem této práce je definovat a ověřit sadu doporučených postupů pro projekty datové migrace. Pro splnění hlavního cíle práce jsou analyzovány jednotlivé dílčí cíle, které přispívají k jeho naplnění. Práce se ve svém úvodu zabývá problematikou datové migrace a její rolí v kontextu řízení podnikových dat. Následně analyzuje doporučené postupy pro projekty datové migrace, které jsou obsaženy v odborných publikacích. Tyto postupy jsou následně konzultovány s IT konzultanty a ověřeny na konkrétním projektu datové migrace, čímž vzniká aktualizovaná sada doporučených postupů pro datovou migraci. Tato sada bude sloužit jako příručka pro firmy a zaměstnance, kteří se projekty datové migrace zabývají nebo budou v budoucnu zabývat, a pomůže udělat z datové migrace jednodušší a méně rizikový proces.