Analýza spokojenosti a úspěšnosti studentů podle publikační aktivity pedagogů na VŠE - Kafka, Martin; Stiburek, Šimon; Mazouch, Petr, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Analýza dat z Vysoké školy ekonomické v Praze ukazuje, že neexistuje přímá souvislost mezi publikační aktivitou pedagogů a jejich výsledky ve studentských evaluacích, ani udělenými známkami. Zkoumaná data tudíž neposkytují oporu pro předpoklad, že vyšší výzkumný výkon je asociován s vyšší kvalitou výuky. Cílem práce bylo poskytnout indikace k odpovědi na otázku, zdali aktivněji publikující pedagog je také lepším učitelem a zdali v tomto ohledu existují rozdíly napříč jednotlivými fakultami a stupni studia na VŠE. Pro provedení analýzy autor vytváří vlastní kompozitní indikátor charakterizující intenzitu a kvalitu tvůrčí činnosti pedagoga. Za účelem testování stanovené hypotézy využívá neparametrické testy a také vícerozměrné metody, ze kterých dochází k závěru, že publikační aktivita nemá žádný vliv na hodnocení pedagoga ve studentských evaluacích a ani na známce. V práci se dostává ale i k dílčím závěrům, kdy odhaluje rozdílné rozložení publikační aktivity pedagogů napříč fakultami VŠE a ukazuje, že magisterští studenti mají lepší známky, dávají lepší hodnocení pedagogům ve studentských evaluacích a mají více publikačně aktivní pedagogy nežli studenti bakalářských programů.
Vedoucí práce: Šimon Stiburek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses