Rozvoj reportingu oddělení Garance Škoda Auto - Buckley, Tomas (2023)
Primárním cílem této diplomové práce je rozšířit škálu reportingu oddělení Garance Škoda Auto. Tento cíl se skládá z dílčích cílů, kterými jsou analýza současného stavu vydefinovaných problémů, samotná tvorba požadovaných řešení a jejich úpravy na základě zpětné vazby zadavatelů a uživatelů. Vytvoření reportů zároveň pomůže optimalizovat procesy v rámci oddělení, čehož se mimo poskytnutí reportů pro podporu data-driven rozhodování docílí také snížením nutnosti rutinních manuálních kroků zaměstnanců, prostřednictvím jejich automatizace. Dva ze tří nových funkčních dashboardů jsou vytvořeny v nástroji SAP Lumira Designer, zatímco třetí je implementován v nástroji Power BI. Nové dashboardy kromě poskytování nových poznatků rozšiřují uživatelskou základnu pro daná data. Zároveň za účelem optimalizace procesů oddělení vzniká také automatizovaný excelový soubor, který snižuje nutnost manuálních kroků zaměstnanců oddělení při jedné z jejich rutinních náplní práce. Při řešení definovaných problémů autor práce vycházel z teorie pro metodiku Business Intelligence řešení. Na základě této metodiky proto nejprve vznikla úvodní studie hodnotící aktuální stav jednotlivých problémů, na jejímž základě byl následně vytvořen návrh jednotlivých řešení. Další kapitola popisuje validaci a zpětnou vazbu na nově vznikající řešení. Poté byla popsána samotná implementace navržených řešení, jejich zavedení do provozu a související implikace do budoucna.