Využití metod Competitive Intelligence v online prodeji potravin - Vaníčková, Petra; Černý, Jan; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce se zabývá návrhem využití nástrojů Competitive Intelligence pro e-shop iGlobus.cz provozovaný řetězcem hypermarketů Globus. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na fungování e-shopu, jeho konkurentů a navržení změn a oblastí, kterými by se vedení e-shopu mělo zabývat a případně díky nim i získat konkurenční výhodu. Práce byla vytvořena s cílem reálného využití pro e-commerce manažera a analytika projektu. V teoretické části krátce shrnuje teorii CI a popisuje aktuální stav a vývoj e-commerce v České republice. Praktická část popisuje podrobně službu Click&Collect, kterou iGlobus nabízí. Hlavní část se věnuje stanovení Key Intelligence Questions (KIT) a jejich zpracování. Pokrývá strategické otázky týkající se iGlobusu i konkurence, otázky týkající se cenotvorby na konkurenčních e-shopech, zákaznických hodnocení konkurenčních e-shopů i otázky týkající vývoje webu a včasného varování. Práce využívá veřejně dostupných online dat a nástrojů, informace o cenách zjišťuje pomocí web scrapingu. V závěru shrnuje zjištění a doporučení, která může e-commerce manažer využít pro vyjednávání v rámci společnosti.
Vedoucí práce: Jan Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses