Spotřeba jako tabu : koupě erotických hraček - Lejčková, Aneta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá rozhodovacím procesem spotřebitelů při nákupu tabu-izovaných produktů, konkrétně erotických hraček. Cílem práce je porozumět motivacím spotřebitelů, procesu zvažování alternativ a vyhodnocení koupě v kontextu širších so-ciálních aspektů, zejména vlivu a role tabuizace těchto produktů. Práce využívá smíše-ný výzkum, který se skládá ze dvou fází. V první fázi se používají kvantitativní metody k získání obecného povědomí o problematice, zatímco druhá fáze se zaměřuje na kvali-tativní metody, které poskytují hlubší poznání. Výsledky práce popisují, že má tabuiza-ce produktu vliv na celý rozhodovací proces. Práce rozšiřuje současné poznání pro-blematiky tabuizace ve spotřeby, dále přináší možnosti využití výsledků v praxi a na-stiňuje možné budoucí směry výzkumu.