Spotřeba jako tabu : koupě erotických hraček - Lejčková, Aneta; Šimůnková, Klára; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato diplomová práce se zabývá rozhodovacím procesem spotřebitelů při nákupu tabu-izovaných produktů, konkrétně erotických hraček. Cílem práce je porozumět motivacím spotřebitelů, procesu zvažování alternativ a vyhodnocení koupě v kontextu širších so-ciálních aspektů, zejména vlivu a role tabuizace těchto produktů. Práce využívá smíše-ný výzkum, který se skládá ze dvou fází. V první fázi se používají kvantitativní metody k získání obecného povědomí o problematice, zatímco druhá fáze se zaměřuje na kvali-tativní metody, které poskytují hlubší poznání. Výsledky práce popisují, že má tabuiza-ce produktu vliv na celý rozhodovací proces. Práce rozšiřuje současné poznání pro-blematiky tabuizace ve spotřeby, dále přináší možnosti využití výsledků v praxi a na-stiňuje možné budoucí směry výzkumu.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses