Informovanost české veřejnosti o fondech Evropské unie : Rozbor faktorů a doporučení pro zvýšení povědomí - Mařík, Jakub; Hanousek, Vladimír; Lejčková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá informovaností české veřejnosti o fondech Evropské unie, s důrazem na identifikaci faktorů ovlivňujících tuto informovanost a návrh doporučení pro její zvýšení. Cílem bakalářské práce je zjistit míru informovanosti české veřejnosti o fondech Evropské unie, dílčím cílem je identifikovat faktory, které ovlivňují informovanost české veřejnosti. Teoretická část práce poskytuje přehled o fondech EU, jejich historickém vývoji, právním rámci a problematice spojené s trestnými činy dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů EU. Praktická část se zaměřuje na kvantitativní výzkum informovanosti veřejnosti prostřednictvím dotazníkového šetření, jehož výsledky byly vyhodnocovány pomocí regresní analýzy, deskriptivní statistiky a ANOVA testů. Výsledky výzkumu ukazují, že vzdělání je klíčovým faktorem ovlivňujícím informovanost o EU fondech, zatímco pohlaví se neprokázalo jako významný faktor. Na základě těchto zjištění jsou navržena doporučení pro zlepšení informovanosti veřejnosti.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses