Dopady Velké recese na pracovní trhy Evropy - Jirmanová, Sabina; Sankot, Ondřej, 1988-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato práce se zabývá dopady Velké recese na pracovní trhy ve čtyřech evropských zemích: Švédsku, Spojeném království, Itálii a Francii. Každá ze zmíněných zemí zastupuje jiný socioekonomický model. Práce analyzuje vedlejší indikátory, těmi je hrubý domácí produkt, veřejné výdaje, investice, domácí poptávka, čistý export,. Dále se věnuje hlavním indikátorům, a to míře nezaměstnanosti, dočasnému zaměstnání, průměrným ročním mzdám a počtu odpracovaných hodin. Cílem je porozumět rozdílům a podobnostem ve způsobech, jak jednotlivé země s různými socioekonomickými modely reagovaly na Velkou recesi. Práce poskytuje příspěvek k pochopení dopadů této krize na pracovní trhy Evropy.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses