Dopad ESG na bankovní sektor - Šulcová, Adéla (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí environmentální, sociální a správy a řízení neboli ESG. V bakalářské práci jsou popsány jeho dopady na bankovní sektor s konkrétním příkladem na České spořitelně. Teoretická část popisuje základní pilíře ESG, jejich důvody a dopady na bankovní sektor. Dále je vysvětlen nefinanční reporting a regulace ESG, včetně ESG hodnocení, ratingových agentur a kritérií podle kterých se ESG hodnocení dělá. Praktická část zahrnuje kvantitativní výzkum zaměřený na dopady ESG na bankovní sektor a strategii České spořitelny v implementaci ESG, která je vysvětlena díky hloubkového rozhovoru.