Dopad ESG na bankovní sektor - Šulcová, Adéla; Čajka, Radek, 1983-; Zezula, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí environmentální, sociální a správy a řízení neboli ESG. V bakalářské práci jsou popsány jeho dopady na bankovní sektor s konkrétním příkladem na České spořitelně. Teoretická část popisuje základní pilíře ESG, jejich důvody a dopady na bankovní sektor. Dále je vysvětlen nefinanční reporting a regulace ESG, včetně ESG hodnocení, ratingových agentur a kritérií podle kterých se ESG hodnocení dělá. Praktická část zahrnuje kvantitativní výzkum zaměřený na dopady ESG na bankovní sektor a strategii České spořitelny v implementaci ESG, která je vysvětlena díky hloubkového rozhovoru.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses