Genderové rozdíly na manažerských pozicích na českém trhu práce - Macková, Kateřina (2023)
Bakalářská práce se zabývá genderovými rozdíly na manažerských pozicích na českém trhu práce. Cílem této práce je bližší seznámení se s výskytem a typologií genderových rozdílů v současném pracovním prostředí a návrh možností řešení. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a praktické. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se genderových rozdílů na manažerských pozicích na českém trhu práce. Dále je zde uvedena legislativní stránka problematiky a možnosti řešení genderových rozdílů. V praktické části pak připravený zaměstnanecký (manažerský) dotazník ukazuje vnímání dnešní situace ohledně genderových rozdílů na manažerských pozicích a hodnotí ji. Je zde obsažena analýza odpovědí z dotazníku pomocí statistických metod a testů.