Genderové rozdíly na manažerských pozicích na českém trhu práce - Macková, Kateřina; Kalenský, Jakub; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá genderovými rozdíly na manažerských pozicích na českém trhu práce. Cílem této práce je bližší seznámení se s výskytem a typologií genderových rozdílů v současném pracovním prostředí a návrh možností řešení. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a praktické. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se genderových rozdílů na manažerských pozicích na českém trhu práce. Dále je zde uvedena legislativní stránka problematiky a možnosti řešení genderových rozdílů. V praktické části pak připravený zaměstnanecký (manažerský) dotazník ukazuje vnímání dnešní situace ohledně genderových rozdílů na manažerských pozicích a hodnotí ji. Je zde obsažena analýza odpovědí z dotazníku pomocí statistických metod a testů.
Vedoucí práce: Jakub Kalenský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses