Černé labutě v komparaci s běžným hospodářským cyklem - Šicová, Aneta; Vopátek, Jiří; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
V dnešní době je téma černých labutí, tedy neočekávaných událostí s obrovskými následky, velmi aktuální. V posledních letech svět zasáhlo hned několik černých labutí jako je například válka na Ukrajině, energetická krize a pandemie covidu-19. Tato bakalářská práce se zabývá některými z těchto aktu-álních událostí, a to covidem-19 a jadernou havárií ve Fukushimě. Každá z těchto událostí černých labutí měla vliv na hodnoty HDP, nezaměstnanost, saldo státního rozpočtu a také na jednotlivé segmenty ekonomiky. Vývoj těchto hodnot je v práci sledován a následně komparován v rámci jednotlivých zemí či událostí. Na základě komparace jsou navrhnuta doporučení pro boj s potencionálními událostmi černých labutí v budoucnosti.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses