Vstup firmy Roivenue na nový zahraniční trh - Panteleev, Ruslan (2023)
Práce je věnována problematice vstupu vybrané firmy (technologický startup Roivenue) na zahraniční trh. Jejím hlavním cílem je vybrat perspektivní zahraniční trh, na kterém by mohla úspěšně působit. Výběr je založen na výsledcích strategické analýzy trhů tří skandinávských zemí (Norska, Dánska a Švédska) a vychází z posouzení strategického postavení podniku vůči těmto třem trhům. Dílčím cílem je kvantifikovat příležitosti a hrozby na vybraných trzích (např. zhodnocením významu a pravděpodobnosti výskytu daných faktorů v prostředí). Vedlejším cílem je navrhnout doporučení pro strategii vstupu firmy na zvolený trh.