Analýza hospodaření zdravotnických zařízení v období 2011-2021 - Nazarau, Heorhi (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení hospodaření vybraných zdravotnických zařízení v období 2011-2021. Práce vznáší otázky podobnosti kapitálové struktury a finančního zdraví stejnorodých zdravotních zařízení a vlivu pandemie COVID-19 na jejich hospodářskou činnost. Ke zhodnocení finančního zdraví vybraných objektu buly využité různé metody finanční analýzy: analýza poměrových ukazatelů, zahraniční a tuzemské modely predikce finanční tísně, metody mezipodnikového srovnání. V závěru práce byly shrnuty výsledky provedené finanční analýzy a poskytnuté odpovědí na výzkumné otázky položené v úvodu.