Analýza hospodaření zdravotnických zařízení v období 2011-2021 - Nazarau, Heorhi; Hajdíková, Taťána; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení hospodaření vybraných zdravotnických zařízení v období 2011-2021. Práce vznáší otázky podobnosti kapitálové struktury a finančního zdraví stejnorodých zdravotních zařízení a vlivu pandemie COVID-19 na jejich hospodářskou činnost. Ke zhodnocení finančního zdraví vybraných objektu buly využité různé metody finanční analýzy: analýza poměrových ukazatelů, zahraniční a tuzemské modely predikce finanční tísně, metody mezipodnikového srovnání. V závěru práce byly shrnuty výsledky provedené finanční analýzy a poskytnuté odpovědí na výzkumné otázky položené v úvodu.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses