Využití kalkulací v konkrétním podniku - Fiedler, Matěj; Šoljaková, Libuše; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu současného stavu kalkulací v podniku zabývajícím se zakázkovou výrobou zemědělských produktů. Práce se rozděluje na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou shrnuty pojmy výnosy z hlavní výdělečné činnosti, marže výkonu a zisk před zdaněním. Teorie se také zabývá pojetím nákladů a jejich členěním a následně kalkulacemi a jejich využitím. Praktická část se zaměřuje na analýzu podniku a současného stavu v oblasti kalkulací. Na základě provedené analýzy jsou navržena optimalizační řešení nedostatků a nakonec je uveden nový kalkulační vzorec.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses