Demografické trendy a trhy práce : případová studie Lucemburského velkovévodství a Moldavské republiky - Gutanu, Maria; Šíma, Ondřej; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem práce je zhodnotit dopady demografických změn na trhy práce. V této práci se jako součást smíšeného přístupu používá přehled předchozích výzkumů, teoretický rámec a analýza případových studií. Tento přístup umožňuje sběr existujících vědomostí z dříve publikovaných výzkumů a následné vyvozování závěrů prostřednictvím analýzy dat i analýzy případových studií. Tato práce proto nabízí popis a teoretický rámec globálních demografických trendů se zvláštním zřetelem k mezinárodní migraci a stárnutí populace a jejich dopadů na trhy práce dvou jednotlivých zemí. Splnění cílu práce je zrealizováno pomocí příkladů Lucemburského velkovévodství a Moldavské republiky – dvě země jako protipóly dopadů demografických trendů na jejich trhy práce.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses