Analýza vývoje měnového a kurzového systému Ruské federace - Manatskaya, Milena; Mandel, Martin, 1962-; Jankulár, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje měnového a kurzového systému Ruské federace. Práce se skládá se tři částí, kde první část vymezuje základní pojmy jako měnový kurz, směnitelnost měny a systémy měnových kurzů. Druhá část obsahuje popis vývoje měnového a kurzového systému Ruské federace, a to od roku 1992. Pokusíme se prozkoumat vztah mezi ekonomickými podmínkami ve světě a hlavními etapy vývoje měnového systému Ruské federace. Třetí část je praktická, ve které se provádí empirická a ekonometrická analýza dlouhodobého vývoje nominálního a reálného měnového kurzu vsouvislosti s některými faktory. Závěr tvoří popis nejdůležitějších etap vývoje měnového a kurzového systému a shrnutí výsledků provedené analýzy ze třetí kapitoly.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses