Místní koeficient u daně z nemovitých věcí po roce 2021 - Dvořák, Matyáš (2023)
Bakalářská práce se zabývá místním koeficient u daně z nemovitých věcí po roce 2021. Věnuje se dopadům novelizace zákona o dani z nemovitých věcí z roku 2020 na zavádění místního koeficientu. Analyzovány jsou obecně závazné vyhlášky s účinností od 1. ledna 2022 a jejich vliv na příjmy z daně z nemovitých věcí. Pro rok 2022 zavedlo místní koeficient padesát tři obcí. Bez novelizace zákona by současnou podobu vyhlášky mohlo mít pouze jedenadvacet obcí. Zkoumané obce zaznamenaly vlivem změn nárust příjmů z daně z nemovitých věcí oproti předchozímu roku 2021 o 155 milionů korun českých na celkem 396 milionů korun českých.