Rozpočet v řízení podniku - Gajarová, Dagmar; Knorová, Kateřina; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá tématem rozpočet v řízení podniku. Cílem práce je zanalyzovat a zhodnotit současný stav přípravy rozpočtů a jejich využití v řízení výrobního podniku Danucem Slovensko, konkrétně v jedné z jeho cementáren – Závodu Rohožník, vzhledem k poznatkům popsaným v teoretické části. Dalším cílem je navrhnutí případných doporučení pro zlepšení a zvýšení vypovídající schopnosti rozpočtového procesu. Práce se člení na dvě hlavní části. Teoretická část je zaměřena na problematiku rozpočtového procesu a definování pojmů, které jsou vzhledem k tématu práce relevantní. Praktická část analyzuje stávající stav tvorby rozpočtů ve společnosti. Na základě analýzy je zhodnoceno, že systém a tvorba rozpočtů je ve společnosti dobře nastaven a rozpočty tvoří efektivní nástroj v řízení podniku. Následně jsou uvedena možná doporučení ke zlepšení současného stavu rozpočetnictví.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses