Uplatnění principu tržního odstupu v případě „limited-risk“ distributorů - Bittner, Boris; Francírek, František; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato práce se věnuje problematice uplatnitelnosti principu tržního odstupu v případě tzv. „limited-risk“ distributorů. V první části práce je popsané legislativní východisko České republiky a mezinárodní úprava v oblasti převodních cen se zaměřením na uspořádání limited-risk distributorů. V praktické části je nejdříve na modelovém případu limited-risk distributora představen postup srovnávací analýzy využitím metody TNMM a dále také pro stejný modelový případ představena alternativa v podobě využití metody PSM. Výsledky obou analýz byly následně komparovány. Na závěr byly v kontextu modelového případu zhodnoceny individuální výhody a nevýhody obou metod, posouzeny spolehlivosti výsledků, zodpovězena otázka jejich vzájemné komplementarity a pro podobná uspořádání limited-risk distributorů zkonstruovány obecné praktické doporučení.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses